Share catre partenerul tau 🙂
Atunci cand esti insarcinata cu cel de-al doilea copil, este o experienta total diferita fata de prima nastere. In loc sa fi obsedata de carti pentru copii si aplicatii, esti atat de ocupata cu primul copil incat ti se intampla des sa uiti ca esti insarcinata cu cel de-al doilea.
Iti faci mai putine griji si incerci sa nu repeti aceleasi greseli pe care le-ai facut la prima sarcina (de exemplu mancatul hamburgerilor, bautul milkshake-ului). De asemenea si partenerul tau trebuie sa se astepte la o experienta diferita, acesta nu trebuie sa se duca doar dupa inghetata si sa faca masaj la picioare, in schimb vor avea un set nou de responsabilitati si asteptari.
Daca partenera ta este la a doua sarcina iata o lista de reguli pe care trebuie sa le respecti sau daca nu(😠)…
1. Cand esti acasa incearca sa ai grija mai mult de copil
Gandeste-te ca partenera ta este obosita de asemenea se confrunta si cu oboseala psihica din cauza copilului caruia nu ii pasa de loc ca este insarcinata. Asa ca atunci cand esti acasa preia conducerea in ingrijirea copilului si acordai o pauza.
2. Starea de greata este reala
Daca partenerei tale ii este rau, preia indatoriile bucatariei.
3. Intreab-o cand are programari la doctor si ajut-o cu primul copil
Nimic nu este mai rau ca atunci cand trebuie sa iti iei copilul cu tine la verificarile prenatale, asa ca trebuie sa iti ajuti partenera atunci cand vrea sa mearga la doctor singura.
4. Preia indatoririle de schimbare a scutecelor ori de cate ori este posibil. Vezi regula „greturilor” de mai sus.
5. Accepta schimbarile comportamentale cu intelepciune
Se stie ca femeile insarcinate isi schimba starile foarte des ( hormonii sunt reali), adu-ti aminte ca atunci cand se comporta ca o nebuna, vorbeste sarcina din ea, nu ea, asa ca tu trebuie sa dai din cap si sa aprobi orice spune 😀. Da dovada de intelepciune si nu uita ca cel mai important e sa treceti linia ca o echipa.
6. Angajeaza o bona
Nu uita sa iti surprinzi sotia cu o cina romantica. Doar pentru ca este insarcinata asta nu inseamna ca trebuie sa stea toata ziua in casa, timp de noua luni.
7. Ajuta cu pregatirile
Da sigur, ea a realizat cu cel de-al doilea copil ca nu este nevoie sa cheltuie o avere pe o camera perfect decorata, pe un dulap plin cu haine, sau sa cumpere orice gadget pentru copil. Dar cu siguranta o sa aveti nevoie de cateva lucruri: servetele, scaun pentru masina curat, patut…etc. Ea nu are timpul necesar asa ca ajut-o, cumpara cateva lucruri, spala hainele copilului sau doar iesi la joaca cu primul copil cateva ore, pentru ca aceasta sa aiba timp de cel de-al doilea.
8. Nu te astepta ca ea sa fie super femeie
Sarcina ocupa mult timp si energie asa ca da dovada de intelegere atunci cand casa este vraiste sau cand frigiderul este gol, acum este momentul sa ii dovedesti cat esti de eroic.